torstai 22. huhtikuuta 2010

Suklaakakkupohja

Tavallisen kakkupohjan vaihtoehdoksi kokeilin suklaista kakkupohjaa. Tämä oli kyllä niin hyvää, että tätä voisi syödä ilman täytteitäkin. Tein tällä ohjeella minikakkuja, joten ohjeen soveltuvuudesta tavalliseen kakkuvuokaan en uskalla varmuudella sanoa, myös paistoaika pitäisi tavallisessa vuoassa paistettuna olla pidempi. Aion kyllä testata ohjetta tavalliseen vuokaankin, niin maukas pohja mielestäni oli. Täydennän ohjetta siis myöhemmin näiltä osin.

4 rkl kaakaojauhetta
6 rkl vettä
200g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata

Rouhi suklaa. Kiuhauta vesi ja lisää kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kaakao-vesi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne sitten seokseen. Sekoita joukkoon vielä rouhittu suklaa. Laita taikina voideltuihin ja jauhotettuihin minikakkuvuokiin. Paista 200 astetta noin 15-20 min.

1 kommentti:

  1. Moikka! Tein Lukan synttäreille kakun tällä sun ohjeella ja tuli kyllä ihan best cake ever, kiitokset ohjeista! :) Mun mielestä hyvin onnistui myös tavallisessa (pienehkössä tosin) vuoassa. Ja täytteen ohjeen nappasin myös blogistasi, tähän sopi tosi hyvin appelsiini/vaniljatuorejuusto-täyte.
    Terkuin, Heidi

    VastaaPoista