tiistai 30. maaliskuuta 2010

Ohje: Kakun täyttäminen

Kun kakun täyttämisessä käyttää hyytyviä täytteitä (täytteissä liivatetta tai suklaata hyydyttämässä täytteen) ja apuna irtopohjavuokaa, kakkujen täytekerroksista saa paksumpia ja näin ollen kakuista helposti näyttävämpiä. Itse täytän kakut nykyään aina tällä menetelmällä. Ei tarvitse enää tuskastella reunojen välistä ylipursuavien täytteiden tai keskeltä reunoille päin viettävien kakkujen kanssa.


Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. Leikkaa mukaan kuvan mukainen uloke. Sitä apua käyttäen kakku on helpompi sirtää tarjoilualustalle.

Laita irtopohjavuoan pohja paikoilleen siten, että uloke jää ulkopuolelle.

Kun olet laittanut alimman kakkupohjan vuokaan, asettele reunoille leivinpaperista "apureunat". Työnnä leivinpaperi kakkupohjan reunoilta aina pohjaan saakka niin leivinpaperi pysyy sen jälkeen paikoillaan itsestään. Leivinpaperireunat antavat kakun täyttämiselle lisäkorkeutta ja kakun reunoista tulee myös siistimmät kun täytteet eivät tartu kiinni vuoan reunoihin.


Lisää täyte kostutetulle pohjalle, ja aseta seuraava kakkupohjan osa täyteen päälle. Toista kunnes olet asettanut päällimmäisen osan kakun päälle ja kostuttanut sen. Nosta kakku kostumaan jääkaappiin mutamaksi tunniksi, mieluummin seuraavaan päivään.


Irrota irtopohjavuoan reunat ja leivinpaperi kakun reunoilta. Siirrä kakku tarjoilualustalle.

Ennen kakun koristelua, asettele kapeat leivinpaperisuikaleet kakun ja tarjoilualustan väliin. Leikkaa myös pois ylimääräinen uloke. Tarjoilulautanen pysyy siistinä vaikka koristellessa jotain alustalle tippuisikin. koristelun valmistuttua poista suojapaperit varovasti.

1 kommentti:

  1. Arvasin, että tähän täytyy olla jokin kikka jota minä en tiedä ja minulle ei kerrota! Tämä auttanee kyllä suuresti eikä kakkujen täyttäminenkään ehkä suututa niin paljoa. :)

    VastaaPoista